Een goed functionerend lichaam werkt diep door

Mesologie: het belang van samenhang

Een mesoloog heeft oog voor de blijvende samenhang tussen de verschillende delen van het lichaam en betrekt het hele lichaam bij het onderzoek naar afzonderlijke klachten. Dit levert vaak de sleutel tot het behandelen en oplossen van gezondheidsproblemen.

Het lichaam vormt dus de basis, van hieruit werken we. Maar het aanpakken van het fysieke werkt tevens door op de psyche. Zo is de spijsvertering van meer invloed op emoties en welbevinden van de mens dan men vaak denkt. Een wisselend bloedsuikergehalte kan bijvoorbeeld depressieve klachten geven.

Het begrip mesologie komt van mesoderm. Het mesoderm is één van de drie kiembladen van het menselijk embryo. Het ligt tussen het ecto- en endoderm. Uit dit kiemblad ontwikkelen zich organen, hart- en bloedvatenstelsel, spierstelsel, huid, uitscheidings- en voortplantingsorganen.

Mesologie vervangt de reguliere geneeskunde niet, maar werkt aanvullend en streeft naar een synthese tussen reguliere en complementaire geneeswijzen, waarin een goede samenwerking met huisartsen, specialisten en andere disciplines in de gezondheidszorg voorop staat.
Mesologie
Schrijf een review over T. van Geel Mesoloog in Amsterdam. schrijf een review